SZTV | Suzhou Broadcast Studio

Suzhou, Jiangsu, China | 2017

Architecture and design have become catalysts for change – mediums for organizations to re-conceptualize their
missions, their activities, and their relationship to culture. This is the primary objective when designing for a network with multiple, disparate media holdings, such as Suzhou.

Clickspring’s design for this space was realized through a deliberate focus on balance and harmony. The studio environment, by definition, needed to address several seemingly contradictory programming requirements.

To accommodate the program, the design needed to balance flexibility and identity, opulence and modesty, free news and control,  accessibility and security, and the needs of inhabitants with those of the viewers.

The resulting space is dramatic and forward thinking, offering a versatile studio environment poised to stand at the forefront of traditional and digital news broadcasts.